Sumarul Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane 2017

Duminică 30 iulie 2017 Asociația Valoare Plus a sărbătorit Ziua Mondială a Traficului de Persoane prin două activități publice: un teatru stradal prin metoda teatru forum interpretat de voluntari și ecranizarea publică unui documentar privind realitatea traficului de persoane în diverse părți ale lumii intitulat Nefarious: Merchant of Souls .

Teatrul stradal a reprezentat o situație inspirată din realitate cum un băiat reușește să seducă o fată ce provine dintr-o familie disfuncțională cu scopul de a o vinde pe piața neagră a traficului de persoane. Fata cade în plasă iar piesa se finalizează cu prezentarea tristă a unei alte știri despre cum o fată a fost dată dispărută. Apoi piesa a fost interpretată pentru a doua oară în fața publicului oferind posibilitatea de a înlocui orice personaj cu excepția traficantul, cu scopul de a evita acest final trist. Cu puțin efort din partea mai multor persoane din public, povestea a avut un final mai fericit finalizându-se cu denunțarea acestui caz poliției și prinderea câtorva traficanți.

Mesajul central transmis a fost acela de a conștientiza publicul că fiecare este responsabil de a-și exercita responsabilitatea civică pentru a lupta împotriva unei probleme ce ne afectează pe toți.

Activitatea s-a finalizat cu ecranizarea în aer liber a documentarului Nefarious: Merchant of Souls în fața prefecturii din Bacău.

Detalii despre proiectul StayFree pe www.stayfree.ro.

This post is also available in: en

By |2017-09-19T13:25:39+00:00iulie 30th, 2017|Proiecte|0 Comments

About the Author:

Alexandru în prezent este managerul de proiecte şi coordonatorul de voluntari în cadrul Asociaţiei Valoare Plus. De asemenea el este formator şi mentor responsabil cu dezvoltarea caracterului în cadrul proiectelor "Pentru un viitor mai bun"

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.