Cum primăvara este anotimpul în care trebuie să lăsăm deoparte gândurile împovărătoare ale iernii geroase și să îmbrăcăm cu bucurie haina primăverii, cu gânduri curate și multe planuri de viitor, Asociația Valoare Plus a organizat tocmai un astfel de eveniment, care să ne încarce cu idei noi.

Vineri, 25 martie, toți tinerii care au fost interesați să stea față în față cu cel care a fost ministrul de externe al României în perioada 2012-2014, Titus Corlățeanu, dar mai mult decât atât, om cu bogată experiență de viață, au putut lua parte la conferinţa cu genericul ”Caracterul în relațiile publice”, care însă a abordat mult mai multe teme constructive.

Preț de câteva ore am fost martorii unor mărturisiri demne de respect, am ascultat povești de viață, dar și istorii ale unor oameni cu caracter, deciziile cărora au schimbat sau ar fi putut schimba soarta întregii lumi.

Asta înseamnă să ai caracter, să știi să te ții pe poziție, chiar și atunci când toți cei din jurul tău au cedat deja. A avea caracter, înseamnă a fi un exemplu de statornicie, demnitate și integritate, valori pe care trebuie să le păstrăm cu sfințenie.

Minutele s-au scurs pe neobservate, însă, fiecare dintre noi și-a luat doza de curaj cu care să-și alimenteze avântul spre țeluri mărețe.

Inițiați în discuție, a urmat apoi o sesiune de întrebări și răspunsuri, care ne-a interconectat pe deplin. Întrebările adresate domnului Corlățean, unele născute din dezamăgiri, porți zăvorâte sau boabe de speranță, stăteau pe buzele tinerilor care au aceleași preocupări, dar și năzuințe.

Conferinţa a deschis noi orizonturi spre țelurile glorioase și poate că totul pornește de undeva, de la un îndemn, de la o poveste.

This post is also available in: Engleză