Mulțumim tuturor celor care au susținut campania noastră “Ne pasa de cei ce n-au casa”.

Timp de 12 zile am fost prezenți pe teren cu o masă caldă prin diverse locuri ale Bacăului unde i-am găsit adăpostiți pe cei care nu au casă. O experiența deosebită și marcantă.

De asemenea mulțumim mult și voluntarilor care ne-au fost alături fără de care nu am fi reușit să ducem la capăt această campanie.

Vezi galeria foto

Mai jos puteți citi jurnalul activității:

Ziua 1 – 22 decembrie 2017. In seara asta am început sa împărțim un meniu cald oamenilor fără adăpost. Vom continua aceasta campanie timp de 12 zile in fiecare seara. Fiecare om are povestea lui, trista. Multumesc voluntarilor implicati.

Ziua 2 – 23 decembrie 2017.Gara din Bacau, in interior cateva persoane, dar la intrare plina de oameni care spera ca cei de la TF o sa-i lase intr-un final sa intre inauntru sa se adaposteasca de frig. Printre ei copii, multi copii,…
Am intalnit cazut in camp pe nenea Ion , cu un rucsac plin de fier vechi dar prea slabit si infrigurat sa mai ajunga la adapost. A fost o adevarata minune ca l-am vazut la timp culcat in drum printre iarba si nu l-am lovit cu masina. In postarile viitoare poate o sa va impartasim povestile lor.Multumim voluntarilor si politiei locale care ne-au sprijinit!

Ziua 3 – 24 decembrie 2017. Seara de Craciun.
– “Venim si maine seara cu mancare, ce sa-ti mai aducem?”
– “Niste pansament, ca m-au batut si am degetele zdrobite, si poate o pastila de durere……”

Ziua 4 – 25 decembrie 2017. Multumim Familiei Brasoveanu care a pregatit sarmalele !

Ziua 5 – 26 decembrie 2017. Am avut doi voluntari din Olanda o româncă și un olandez care erau în trecere prin România și s-au oferit să ne ajute o seară înainte să plece. Încurajator!

Ziua 6 – 27 decembrie 2017. Astazi am reusit sa impartim haine si incaltaminte. Multumim doamnei Dana T. pentru sprijinul oferit cu meniurile.

Ziua 7 – 28 decembrie 2017. In fiecare seara descoperim persoane noi si locuri noi unde isi petrec noaptea.

Ziua 8 – 29 decembrie 2017. In seara asta pe langa meniul cald am impartit medicamente
(pansament, fasa, apa oxigenata,rivanol)
si apa potabila. Am mai descoperit inca o persoana, “Nenea Gelu” . Doarme intr-un canton cfr parasit, la subsol, intr-o fosta toaleta.

Ziua 9 – 30 decembrie 2017. Meniuri, saltele, apa..

Ziua 10 – 31 decembrie 2017. Revelion!

Ziua 11 – 01 ianuarie 2018. Astazi am primit cadou de la oamenii fara adapost un mic Mos Craciun, suport de lumanare!!!!

Ziua 12 – 02 ianuarie 2018. Ultima din proiect. E greu sa exprim ce simt. In ultimele 12 zile am intalnit povesti de viata si oameni unici. Nume precum “Rechinul” , “Lupul” , “Ardei” ,… vor fi intodeauna un chip, un chip pe care nu o sa-l pot uita. Vom face un raport catre Primarie si dupa o perioada in care vom cantari cu seriozitate oportunitatile si posibilitatile vom hotari urmatorul pas. Multumim voluntarilor si persoanelor care au sprijinit acest proiect! Multumim.

This post is also available in: en