Perioada desfășurării: 24 – 30 iunie 2018

La cei 21 de ani, Ana (pseudonim pentru protejarea identității) are o poveste unică. Victimă a traficului de persoane, mamă a unei fetițe de aproximativ un an și jumătate, Ana face eforturi zilnice pentru a-și regăsi speranța și încrederea pierdută.

Din cauza lipsurilor materiale și financiare, Ana acceptat o falsă ofertă de muncă de a pleca în Marea Britanie, să lucreze acolo, sperând la un trai decent și sigur. Ajunsă acolo, s-a dovedit că recrutorii de forță de muncă sunt de fapt proxeneți ce coordonează o întreagă rețea de prostituție în Regatul Unit. Pentru o bună perioadă Ana a fost abuzată, bătută și obligată să se prostitueze pentru a putea rămâne în viață. Având un curaj specific tinereții, în timp ce era escortată de traficanți la unul dintre clienți, Ana s-a smuls din mâna proxenetului și s-a aruncat în fața unei mașini a poliției britanice aflată în trecere. Astfel, ea a reușit să scape din rețeaua de trafic de persoane, însă urmele lăsate de traumele prin care au trecut nu o vor părăsi niciodată.

Acum Ana este acasă, în țară, se află sub observarea Direcției de Asistență Socială, fetița ei este momentan în custodia D.G.A.S.P.C. și este gata oricând să se mute cu mama ei.

Ana a reușit să-și găsească un loc de muncă, fabrica de confecții jud. Neamț i-a oferit o slujbă și, mai nou, compania i-a oferit spre închiriere o garsonieră. Deși Ana va reuși din salariul minim pe economie pe care îl câștigă să-și acopere costurile lunare pe care i le va aduce noul stil de viață, garsoniera în care Ana se va muta are nevoie de mici lucrări de renovare.

Noi, Asociația Valoare Plus din Bacău, împreună cu voluntarii din cadrul proiectului regional Stay Free – prevenirea și combaterea traficului de persoane, vom desfășura toate lucrările necesare pentru a o ajuta pe Ana să se mute în garsonieră. În schimb, avem nevoie de ajutorul vostru pentru procurarea materialelor necesare, al căror costuri se ridică la valoarea de 2800 lei, incluzând înlocuirea parchetului pe hol și în bucătărie, zugrăvirea integrală a locuinței, vopsirea caloriferelor și a țevilor, mici reparații pentru un minimum de confort.

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru în a o sprijini pe Ana și pe fetița acesteia să înceapă o viață nouă, cu demnitate și speranță. Pentru cei mai mulți dintre noi, locuința noastră înseamnă acasă. Pentru Ana înseamnă mai mult decât atât: însemnă bucuria de a putea locui împreună cu fetița ei, de a o crește și de a-și construi un viitor alături de ea!

Avem mare nevoie de sprijinul dumnevoastră să o ajutăm pe Ana. Puteți face o donație la alegere mai jos:

25 lei
50 lei
100 lei
Plata efectuata prin MobilPay
925 lei

Bani strânși în prezent

This post is also available in: en