Baza leaglă a direcţionării 2% din impozitul venit

Orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului în anul anterior, catre orice organizatie non-guvernamentala doreste conform art. 79 din Codul Fiscal. Practic in acest fel comunicaţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o mică parte din impozitul pe venit deja plătit.

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat statului în anul anterior, direcționat unde dorește contribuabilul.

Cum se direcţionează 2% ?

Direcţionarea sumei de 2% din impozitul pe venit se face conform legii în vigoare prin una din cele două modalităţi, în funcţie de situaţie:

a) Pentru salariaţi se face prin completarea declaraţiei D230, completând formularul cu datele de identificare (pct. I) si semnatura de la subsolul formularului după acest model. Formularul trebuie depus până pe 25 mai a anului în curs la Administraţia Finanţelor Publice de unde face parte contribuabilul.

Pentru cei din Bacău, aceasta poate fi găsită lângă primărie, pe Str. Dumbrava Roşie nr. 1-3, C.P. 600045.

Pentru a identifica adresa Administraţiei Financiare din alte oraşe click aici.

b) Pentru alte venituri în afara salariului (ex. firme, întreprinderi, PFA-uri, etc.) se va completa declaraţia D200 şi la fel se va depune la organul fiscal de care apraţine.

Notă: se completează şi de depune doar una din cele două declaraţii de mai sus

Alte informaţii utile

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor D230 sau D200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care sa reiasă “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. În cazul în care doresc, donatorii, pot să comunice asociaţiei faptul ca au depus formularele respective.

Fondurile pe care dumneavoastra le directionati vor fi folosite în cadrul Asociaţiei Valoare Plus pentru susținerea proiectelor pe care noi le derulăm.

Pentru mai multe detalii privind proiectele Asociaţiei Valoare Plus vizitaţi secţiunea proiecte din cadrul site-ului.
Dacă doriți mai multe informații în legătură cu aceasta procedură sau aveți nelămuriri vă rugăm să nu ezitați sa ne contactați.

Vă promitem că vom onora ajutorul dumneavoastră !

Vreau să direcţionez 2% spre Valoare Plus, ce trebuie să fac?

Tot ceea ce trebuie să faci este să descarci formularul D230 precompletat cu datele Asociației Valoare Plus de mai jos, să-l completezi după modelul din dreapta și apoi să-l depui la administrația fiscală de care aparții sau să îl trimiți scanat la adresa contact@valoareplus.ro și-l vom depune noi pentru tine.

Descarcă formularul D230
Model de formular D230 completat