Comunicat de presă Asociaţia Valoare Plus – 28 septembrie 2015

Conferinţa de încheiere a proiectului
„Caravana cooperării pentru dezvoltare globală” şi
lansarea proiectului „Pentru un viitor mai bun 2015-2016″

29 septembrie 2015 ora 16:30 în sala de festivităţi
a Şcolii Gimnaziale „Domniţa Maria”
Strada Bicaz 126 , Bacău

Asociaţia Valoare Plus în calitate de organizaţie iniţiatoare are deosebita plăcere să anunţe conferinţa de încheire a proiectului „Caravana cooperării pentru dezvoltare globală” şi lansarea proiectului „Pentru un viitor mai bun 2015-2016” pe data de 29 septembrie 2015, ora 16:30, în sala de festivităţi a Şcolii „Domniţa Maria” din Bacău.

În cadrul proiectului „Caravana cooperării pentru dezvoltare globală” un număr de 450 de elevi au beneficiat de workshopuri educative din Bacău, Valea Seacă şi Podu Turcului ce au avut ca scop conştientizarea impactului global pe care fiecare om îl are şi despre oportunităţile de cooperare globale prezente în acest moment. Astfel beneficiarii au învăţat despre comerţul echitabil, reciclarea produselor textile prin refolosire şi responsabilitatea faţă de planetă prin dezbateri tematice.

Totodată Asociaţia Valoare Plus lansează proiectul „Pentru un viitor mai bun 2015-2016” care se află la a 3-a ediţie şi are ca scop principal susţinerea unui număr de 25 de elevi ai şcolii „Domniţa Maria” din Bacău cu vârstele cuprinse între 10 şi 14 ani, ce provin din familii ce aparţin unei grupe de risc (părinţi divorţaţi, sărăcie extremă, copii în plasament, părinţi absenţi, etc.). Activităţile se vor avea loc de două ori pe săptămână după-amiaza timp de aproximativ trei ore jumătate unde copii vor beneficia de:

• pregătire suplimentară la obiectele de bază cu profesorii şcolii;
  • programe de dezvoltare a caracterului cu persoane specializate;
  • educarea spiritului cooperativ prin activităţi non-formale;
  • motivarea lor de a găsit un model personal de viaţă pozitiv;
  • consiliere şi susţinere individuală prin personal calificat privind provocările pe care aceştia le întâmpină;

Proiectul „Pentru un viitor mai bun” este finanţat de către Asociaţia Valoare Plus şi este implementat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Domniţa Maria” din Bacău pe perioada anului şcolar 2015 – 2016.

Pentru detalii suplimentare puteţi contacta coordonatorul de proiect:
Blanaru Alexandru,
tel. 0742.362.138,
valoareplus@gmail.com

Proiectul „Caravana cooperării pentru dezvoltare globală” este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.
Valoarea totală a grantului este de 6.000$.

By | 2016-11-15T12:09:16+00:00 septembrie 28th, 2015|Comunicate de presă|0 Comments